Kalender

nov
29
Sinterklaasactiviteit

Bekijk de jaarkalender

Nog nieuws?

Aarzel dan niet en mail het naar onze Poona redactie! Wij nemen het mee en wellicht ziet u het al terug in de volgende editie.

poona@bcolympia56.nl

Lentetoernooi Sport Overdag 2018

Het lentetoernooi 2018 van Sport Overdag Olympia

Winnaars poule 1

Op dinsdag 6 maart j.l. werd het jaarlijkse lentetoernooi voor de 28e keer gehouden. Dit alleen al is een prestatie van formaat.

Een aantal vrijwilligers hebben de avond voor het toernooi ervoor gezorgd dat de sportkantine er op zijn paasbest uitziet. Het zag er puik uit.

Enkele kooksterren hebben thuis gekokkereld en heerlijke hapjes gemaakt.

Miny had dikke pech, een grote zware soeppan,die vanuit de auto bij de sporthal werd overgeladen in een winkelkarretje kiepte om. Weg lekkere soep, deze lag op straat.

Maar we kennen  Miny als een doorzetster, er werden nieuwe soepkippen gekocht en er werd snel voor de tweede keer een grote hoeveelheid soep gemaakt die nog heerlijker was dan de eerste.

Het toernooi

Er waren 43 deelnemers.  Er werden 3 ploegen ingedeeld waarbij rekening is gehouden met de sterkte van de deelneem(st)ers. Ondanks enkele ziek- en afmeldingen is dit goed verlopen.

Iedere ploeg speelt 4 wedstrijden van 2 sets, de telling gaat tot 20 punten per set.

Er werd fanatiek gespeeld vanaf 9.30 uur tot 13.00 uur.

De winnaars van de ploegen zijn:

Ploeg 1 Angèle Haanen en Louk Trienes

Ploeg 2 Ine Zegers en Elly Beurskens

Ploeg 3 José Venhorst en Barry Philips 

Tussen de wedstrijden door was er uitstekend gezorgd voor de inwendige mens. Er was koffie, soep, verse sinaasappelsap en gezonde hapjes etc.

De winnaars kregen een leuke voorjaarsbloemetje aangeboden, ook de verliezers werden niet vergeten.

De sfeer was super gezellig en alles is in goede harmonie verlopen. Na afloop van de wedstrijden gingen we aan tafel en er werd op bourgondische wijze “geschranst” en gedronken van alle heerlijkheden die door de leden zijn gemaakt.

Er werd in een heel gezellige sfeer nog uren daarna doorgekwebbeld.

Ondanks het feit dat ik 39 jaar lid van de vereniging ben was dit mijn eerste lentetoernooi. Mijn speelpartner was Angèle Haanen en tot onze blijdschap wonnen we in de zwaarste ploeg. Toch leuk als je op je (bijna) 74e levensjaar samen met de enthousiaste Angèle , (die heel erg veel jonger is!) mag winnen. We waren allebei best een beetje trots.

Tot slot. Het lentetoernooi is geslaagd, het was uitstekend georganiseerd en de wedstrijden werden in geweldige  sfeer serieus gespeeld. Dank aan allen die een bijdrage aan het slagen van dit sportieve evenement hebben geleverd.

Ik hoop in 2019 weer van de partij te zijn, natuurlijk samen met Angèle!

Louk

Naar index

geplaatst door Marion van den Beuken @ 6 maart 2018

Uitnodiging Gulickbal op 2 februari

Op vrijdag 2 februari 18.15 uur is het weer zover, dan begint het Gülickbal en zal duidelijk worden wie er achter de maskers zit.

Reden genoeg om de vrijdag 2 februari vrij te houden en gezellig MET Z’N ALLEN naar het Gülickbal te komen!

Met vriendelijke groet,

De activiteitencommissie

Naar index

geplaatst door Pim Verbakel @ 12 januari 2018

Familietoernooi

Op maandag 3 juli vond het jaarlijkse familietoernooi plaats. Na een aantal partijen werd de finaleronde gespeeld en deze werd uiteindelijk gewonnen door Jeanine en Anita, super! De tweede plek was voor Stephan en Maxime, van harte gefeliciteerd.

De organisatie wil iedereen bedanken voor het leuke toernooi en alle sportiviteit!

Naar index

geplaatst door Rezie Timmermans @ 18 juli 2017

NK Teams - DOOR DE BRIL VAN TON GEZIEN

Op zondag 25 juni kwam team 9 kampioen van Limburg -11 jaar, aan, in de immense Hanzehal in Zutphen. De kinderen, Niels, Teun, Jeanine, Stella en Iris reageerden allemaal heel verschillend op de giga hal met veel publiek en 22 badminton velden. Eenmaal binnen kwamen we Olympia 5 , ons herenteam tegen, die de dag van tevoren al waren aangekomen, en al drie wedstrijden hadden gewonnen. Even schouderklopjes uitdelen en elkaar succes wensen. Hoe zou het gaan na de Limburgse titel , alle voorbereidende trainingen, en de extra trainingen van Igo?

Onze eerste wedstrijd was gelijk al een "finale" Een gelijkwaardige tegenstander, RBB uit Breda, met één speler die er echt bovenuit stak. We begonnen met de mixed van Iris en Teun. En och, onze Teun was helemaal overweldigd door de omstandigheden van de super grote hal , veel lawaai en natuurlijk een totaal onbekende tegenstander. Hij kwam gewoon niet in zijn normale spel. en ook Iris had het lastig .en de partij ging verloren. De herendubbel van Teun en Niels was ook voor Breda met gering verschil..
Inmiddels had jarige Jeanine (10) de meisjes enkel dik gewonnen en samen met Iris de tegenstander helemaal zoek gespeeld, en was de tussenstand 2-2. Niels had in de jongensenkel zijn handen meer als vol aan de sterke tegenstander. Zo'n sterke speler was hij in Limburg nog niet tegen gekomen. de 1e set ging met 18-21 naar Breda, en in de 2e set liep Niels ook nog een spierblessure op, verloor met 5-21 Daar stonden we dan helaas met lege handen. 2-3 voor Breda.
In mijn hoofd maalde het achteraf. Gezien de omstandigheden had ik ter plekke nog andere tactische keuzes kunnen maken, en hadden we de rollen met 3-2 kunnen omdraaien. Als perfectionist en na alle analyses over de tegenstanders gemaakt te hebben ,verweet ik mij dat. Helaas pindakaas. De volgende wedstrijd tegen Zoetermeer werden andere keuzes gemaakt. Met dank aan Rene voor een steunband voor Niels zijn been, liep het als een trein bij iedereen. Het resultaat mocht er zijn 5-0.
Ook Utrecht mocht met 5-0 om de oren de kleedkamers opzoeken. Met opgeheven hoofd kon Olympia 9 bij de prijsuitreiking de beker van de nummer 2 van Nederland -11 jaar (de runner up) in ontvangst nemen. En daar stond een glunderend mooi stel met grote beker en medailles plus een snoepmedaille om de nek de luide felicitaties van Team 5, Rene, Nico, Guido, Jules en Dyon en coaches Jan en Ton plus alle ouders en het overige publiek in ontvangst te nemen.
Grappig detail is dat op de site van Badminton Nederland , Olympia met één winst partijtje meer als Breda, wij bovenaan de lijst staan.. Echter, het reglement schrijft voor dat degene die alle wedstrijden wint , ook kampioen is. Breda in deze. Maar toch............het staat er wel. Psssssst , niemand zeggen.

En dan het herenteam. Van de zaterdag heb ik zelf niets meegekregen als het feit dat onze mannen met 3-2 en 5-0, 5-0 hadden gewonnen.Veel geappt met Jan om op de hoogte te blijven Daarbij mag gezegd worden dat om tactische redenen, Guido "opgeofferd " zou worden door hem als 1e heer te laten spelen. Guido zag dit "opofferen" iets genuanceerder. Eigenlijk meer als een uitdaging en won tot twee toe met subliem spel als 1e heer en legde mede daardoor de basis tot een ongelooflijk succes voor het team. Na de 3-2 overwinning op Maassluis was de Nederlandse titel een feit.
Unne dikke Proficiat mannen , en bij de prijsuitreiking nog maar eens luide toejuichingen voor Nico, en Rene samen met de jeugdige Guido, Jules en Dyon. Dat stak een speler van de nummer 2 uit Maassluis een beetje want bij de prijsuitreiking riep de grijsharige tegenstander met een glas bier in handen ietwat cynisch. "Proficiat aan de MANNEN van Olympia" daarbij doelend op onze hele jonge garde. Hij zal er beslist een kater aan over hebben gehouden.
Ik in elk geval niet en we hebben er allemaal van genoten. Het was een mooie gelegenheid om Olympia weer eens op de sportieve kaart van badmintonnend Nederland te zetten.

Ik zet nu mijn bril af, want hij is een beetje beslagen....................
Ton Vonk/ jeugdtrainer/coach BC Olympia'56.

Team 9

Herenteam

Naar index

geplaatst door Marleen van der Donk @ 26 juni 2017

Alemannencup Aken

Iedereen had weer zin in een toernooitje, alleen het weer niet. Voordat het weekend begon, had iedereen al last van de warmte. Daarom waren ook alleen de echte fanatiekeling zo dwaas om gewoon volle bak te gaan sporten.

De zaterdag werd begonnen met de gemengd dubbels. Om 9.15 gingen de eerste wedstrijden de baan op. Onder wie ook de eerste Olympianen. Janou samen met Booker in de categorie ‘standard’ en Joyce met gelegenheidspartner Noah Jongen in de categorie ‘premium’. De poulewedstrijden verliepen voorspoedig en beide koppels kwamen als 1ste door naar het afvalschema. Vanuit hier belanden beide koppels op cruise-controle in de finale, buiten hier en daar wat warmte dipjes. Janou en Booker kwamen in de finale bekenden tegen vanuit een eerdere poulewedstrijd. Dit keer had de tegenpartij wat meer zelfvertrouwen en moesten Janou en Booker in 3 close games toegeven aan hun verlies. Joyce en Noah werden nu echt pas getest. Na de 1ste set nipt te verliezen, konden ze er net geen 3de set uit halen.
Nadat alle gemengd dubbels waren afgerond, gingen de eerste singels de baan op. Janou begon haar 1ste poulewedstrijd met winst, maar tijdens haar 2de partij werd de warmte net teveel en verloor ze deze in 3 set. Hierna besloot ze de laatste poulewedstrijd niet meer te spelen. Geert kwam door het krachtblokje van de afgelopen 3 training net te laat op gang, hierdoor won hij pas zijn 3de poulewedstijd, maar toen was het kwaad al verschiet. Jeroen had een rustige poule en 1ste ronde, maar moest in de kwartfinale aan de bak. Na een goede 1ste set, verloor hij net te veel focus in de 2de. Einde verhaal dus. Booker ging overtuigend door naar de halve finale en moest dus zondag om 9.00 weer aanwezig zijn. Van de geplande speeltijden klopte geen fluit. De laatste partijen van de zaterdag zouden volgens schema om 17.30 gespeeld worden, maar dit werd ongeveer 20.00. De topper Geert moest daarom 4-5 uur wachten op Jeroen, maar dit heeft hij met heel veel plezier voor hem gedaan.

Op naar de zondag, waar de singels in de ochtend afgerond werden en daarna werd gestart met de dames- en herendubbels. Booker was als enige Olympiaan door in de singel en moest om 9.00 al aantreden. Na een spannend 1ste set, viel hij net aan de verkeerde kant. De 2de set had de tegenstander de smaak te pakken en ronde hij het vluchtig af.
Nu gingen de dubbels van start. Rezie en Joyce begonnen sterk en hadden al snel 3 van de 4 wedstrijden gewonnen. In de laatste wedstrijd zou het verschil worden gemaakt tussen de 1ste plaatst en 2de plaats. Het werd een spannende finale, waarbij het in beide sets net de verkeerde kant op viel, maar het was zeker een sterk optreden van de dames. Geert en Jeroen begonnen de 1ste poulewedstrijd rustig en wonnen deze. De 2de poulewedstrijd was het ‘rustig’ blijven hangen, waardoor ze weer net te rustig waren en het niet lekker verliep. Gelukkig ging ze wel nog als 2de door in de poule en kregen ze een kans om zich te herpakken. Deze kans grepen ze zeker met beide handen en maakten er nog een heel goede wedstrijd van, maar konden hem net niet met winst afsluiten.

Al met al, een lang, warm, maar gezellig weekend!

De opbrengst van 2 dagen Aken is:
Premium:
2e plaats gemengd dubbel: Noah Jongen en Joyce Steegh
2e plaats dames dubbel: Rezie Timmermans en Joyce Steegh

Standard:
2e plaats gemengd dubbel: Booker Peeters en Janou Wijnands
4e plaats heren enkel: Booker Peeters

Door Jeroen Krijn

Naar index

geplaatst door Marleen van der Donk @ 26 juni 2017

Archief

2018

2017

2016

2015

Sponsors