Kalender

nov
29
Sinterklaasactiviteit

Bekijk de jaarkalender

Nog nieuws?

Aarzel dan niet en mail het naar onze Poona redactie! Wij nemen het mee en wellicht ziet u het al terug in de volgende editie.

poona@bcolympia56.nl

Alemannencup Aken

Iedereen had weer zin in een toernooitje, alleen het weer niet. Voordat het weekend begon, had iedereen al last van de warmte. Daarom waren ook alleen de echte fanatiekeling zo dwaas om gewoon volle bak te gaan sporten.

De zaterdag werd begonnen met de gemengd dubbels. Om 9.15 gingen de eerste wedstrijden de baan op. Onder wie ook de eerste Olympianen. Janou samen met Booker in de categorie ‘standard’ en Joyce met gelegenheidspartner Noah Jongen in de categorie ‘premium’. De poulewedstrijden verliepen voorspoedig en beide koppels kwamen als 1ste door naar het afvalschema. Vanuit hier belanden beide koppels op cruise-controle in de finale, buiten hier en daar wat warmte dipjes. Janou en Booker kwamen in de finale bekenden tegen vanuit een eerdere poulewedstrijd. Dit keer had de tegenpartij wat meer zelfvertrouwen en moesten Janou en Booker in 3 close games toegeven aan hun verlies. Joyce en Noah werden nu echt pas getest. Na de 1ste set nipt te verliezen, konden ze er net geen 3de set uit halen.
Nadat alle gemengd dubbels waren afgerond, gingen de eerste singels de baan op. Janou begon haar 1ste poulewedstrijd met winst, maar tijdens haar 2de partij werd de warmte net teveel en verloor ze deze in 3 set. Hierna besloot ze de laatste poulewedstrijd niet meer te spelen. Geert kwam door het krachtblokje van de afgelopen 3 training net te laat op gang, hierdoor won hij pas zijn 3de poulewedstijd, maar toen was het kwaad al verschiet. Jeroen had een rustige poule en 1ste ronde, maar moest in de kwartfinale aan de bak. Na een goede 1ste set, verloor hij net te veel focus in de 2de. Einde verhaal dus. Booker ging overtuigend door naar de halve finale en moest dus zondag om 9.00 weer aanwezig zijn. Van de geplande speeltijden klopte geen fluit. De laatste partijen van de zaterdag zouden volgens schema om 17.30 gespeeld worden, maar dit werd ongeveer 20.00. De topper Geert moest daarom 4-5 uur wachten op Jeroen, maar dit heeft hij met heel veel plezier voor hem gedaan.

Op naar de zondag, waar de singels in de ochtend afgerond werden en daarna werd gestart met de dames- en herendubbels. Booker was als enige Olympiaan door in de singel en moest om 9.00 al aantreden. Na een spannend 1ste set, viel hij net aan de verkeerde kant. De 2de set had de tegenstander de smaak te pakken en ronde hij het vluchtig af.
Nu gingen de dubbels van start. Rezie en Joyce begonnen sterk en hadden al snel 3 van de 4 wedstrijden gewonnen. In de laatste wedstrijd zou het verschil worden gemaakt tussen de 1ste plaatst en 2de plaats. Het werd een spannende finale, waarbij het in beide sets net de verkeerde kant op viel, maar het was zeker een sterk optreden van de dames. Geert en Jeroen begonnen de 1ste poulewedstrijd rustig en wonnen deze. De 2de poulewedstrijd was het ‘rustig’ blijven hangen, waardoor ze weer net te rustig waren en het niet lekker verliep. Gelukkig ging ze wel nog als 2de door in de poule en kregen ze een kans om zich te herpakken. Deze kans grepen ze zeker met beide handen en maakten er nog een heel goede wedstrijd van, maar konden hem net niet met winst afsluiten.

Al met al, een lang, warm, maar gezellig weekend!

De opbrengst van 2 dagen Aken is:
Premium:
2e plaats gemengd dubbel: Noah Jongen en Joyce Steegh
2e plaats dames dubbel: Rezie Timmermans en Joyce Steegh

Standard:
2e plaats gemengd dubbel: Booker Peeters en Janou Wijnands
4e plaats heren enkel: Booker Peeters

Door Jeroen Krijn

Naar index

geplaatst door Marleen van der Donk @ 26 juni 2017

Archief

2018

2017

2016

2015

Sponsors