Kalender

nov
29
Sinterklaasactiviteit

Bekijk de jaarkalender

Nog nieuws?

Aarzel dan niet en mail het naar onze Poona redactie! Wij nemen het mee en wellicht ziet u het al terug in de volgende editie.

poona@bcolympia56.nl

NK Teams - DOOR DE BRIL VAN TON GEZIEN

Op zondag 25 juni kwam team 9 kampioen van Limburg -11 jaar, aan, in de immense Hanzehal in Zutphen. De kinderen, Niels, Teun, Jeanine, Stella en Iris reageerden allemaal heel verschillend op de giga hal met veel publiek en 22 badminton velden. Eenmaal binnen kwamen we Olympia 5 , ons herenteam tegen, die de dag van tevoren al waren aangekomen, en al drie wedstrijden hadden gewonnen. Even schouderklopjes uitdelen en elkaar succes wensen. Hoe zou het gaan na de Limburgse titel , alle voorbereidende trainingen, en de extra trainingen van Igo?

Onze eerste wedstrijd was gelijk al een "finale" Een gelijkwaardige tegenstander, RBB uit Breda, met één speler die er echt bovenuit stak. We begonnen met de mixed van Iris en Teun. En och, onze Teun was helemaal overweldigd door de omstandigheden van de super grote hal , veel lawaai en natuurlijk een totaal onbekende tegenstander. Hij kwam gewoon niet in zijn normale spel. en ook Iris had het lastig .en de partij ging verloren. De herendubbel van Teun en Niels was ook voor Breda met gering verschil..
Inmiddels had jarige Jeanine (10) de meisjes enkel dik gewonnen en samen met Iris de tegenstander helemaal zoek gespeeld, en was de tussenstand 2-2. Niels had in de jongensenkel zijn handen meer als vol aan de sterke tegenstander. Zo'n sterke speler was hij in Limburg nog niet tegen gekomen. de 1e set ging met 18-21 naar Breda, en in de 2e set liep Niels ook nog een spierblessure op, verloor met 5-21 Daar stonden we dan helaas met lege handen. 2-3 voor Breda.
In mijn hoofd maalde het achteraf. Gezien de omstandigheden had ik ter plekke nog andere tactische keuzes kunnen maken, en hadden we de rollen met 3-2 kunnen omdraaien. Als perfectionist en na alle analyses over de tegenstanders gemaakt te hebben ,verweet ik mij dat. Helaas pindakaas. De volgende wedstrijd tegen Zoetermeer werden andere keuzes gemaakt. Met dank aan Rene voor een steunband voor Niels zijn been, liep het als een trein bij iedereen. Het resultaat mocht er zijn 5-0.
Ook Utrecht mocht met 5-0 om de oren de kleedkamers opzoeken. Met opgeheven hoofd kon Olympia 9 bij de prijsuitreiking de beker van de nummer 2 van Nederland -11 jaar (de runner up) in ontvangst nemen. En daar stond een glunderend mooi stel met grote beker en medailles plus een snoepmedaille om de nek de luide felicitaties van Team 5, Rene, Nico, Guido, Jules en Dyon en coaches Jan en Ton plus alle ouders en het overige publiek in ontvangst te nemen.
Grappig detail is dat op de site van Badminton Nederland , Olympia met één winst partijtje meer als Breda, wij bovenaan de lijst staan.. Echter, het reglement schrijft voor dat degene die alle wedstrijden wint , ook kampioen is. Breda in deze. Maar toch............het staat er wel. Psssssst , niemand zeggen.

En dan het herenteam. Van de zaterdag heb ik zelf niets meegekregen als het feit dat onze mannen met 3-2 en 5-0, 5-0 hadden gewonnen.Veel geappt met Jan om op de hoogte te blijven Daarbij mag gezegd worden dat om tactische redenen, Guido "opgeofferd " zou worden door hem als 1e heer te laten spelen. Guido zag dit "opofferen" iets genuanceerder. Eigenlijk meer als een uitdaging en won tot twee toe met subliem spel als 1e heer en legde mede daardoor de basis tot een ongelooflijk succes voor het team. Na de 3-2 overwinning op Maassluis was de Nederlandse titel een feit.
Unne dikke Proficiat mannen , en bij de prijsuitreiking nog maar eens luide toejuichingen voor Nico, en Rene samen met de jeugdige Guido, Jules en Dyon. Dat stak een speler van de nummer 2 uit Maassluis een beetje want bij de prijsuitreiking riep de grijsharige tegenstander met een glas bier in handen ietwat cynisch. "Proficiat aan de MANNEN van Olympia" daarbij doelend op onze hele jonge garde. Hij zal er beslist een kater aan over hebben gehouden.
Ik in elk geval niet en we hebben er allemaal van genoten. Het was een mooie gelegenheid om Olympia weer eens op de sportieve kaart van badmintonnend Nederland te zetten.

Ik zet nu mijn bril af, want hij is een beetje beslagen....................
Ton Vonk/ jeugdtrainer/coach BC Olympia'56.

Team 9

Herenteam

Naar index

geplaatst door Marleen van der Donk @ 26 juni 2017

Archief

2018

2017

2016

2015

Sponsors