Kalender

nov
29
Sinterklaasactiviteit

Bekijk de jaarkalender

Nog nieuws?

Aarzel dan niet en mail het naar onze Poona redactie! Wij nemen het mee en wellicht ziet u het al terug in de volgende editie.

poona@bcolympia56.nl

Lentetoernooi Sport Overdag 2018

Het lentetoernooi 2018 van Sport Overdag Olympia

Winnaars poule 1

Op dinsdag 6 maart j.l. werd het jaarlijkse lentetoernooi voor de 28e keer gehouden. Dit alleen al is een prestatie van formaat.

Een aantal vrijwilligers hebben de avond voor het toernooi ervoor gezorgd dat de sportkantine er op zijn paasbest uitziet. Het zag er puik uit.

Enkele kooksterren hebben thuis gekokkereld en heerlijke hapjes gemaakt.

Miny had dikke pech, een grote zware soeppan,die vanuit de auto bij de sporthal werd overgeladen in een winkelkarretje kiepte om. Weg lekkere soep, deze lag op straat.

Maar we kennen  Miny als een doorzetster, er werden nieuwe soepkippen gekocht en er werd snel voor de tweede keer een grote hoeveelheid soep gemaakt die nog heerlijker was dan de eerste.

Het toernooi

Er waren 43 deelnemers.  Er werden 3 ploegen ingedeeld waarbij rekening is gehouden met de sterkte van de deelneem(st)ers. Ondanks enkele ziek- en afmeldingen is dit goed verlopen.

Iedere ploeg speelt 4 wedstrijden van 2 sets, de telling gaat tot 20 punten per set.

Er werd fanatiek gespeeld vanaf 9.30 uur tot 13.00 uur.

De winnaars van de ploegen zijn:

Ploeg 1 Angèle Haanen en Louk Trienes

Ploeg 2 Ine Zegers en Elly Beurskens

Ploeg 3 José Venhorst en Barry Philips 

Tussen de wedstrijden door was er uitstekend gezorgd voor de inwendige mens. Er was koffie, soep, verse sinaasappelsap en gezonde hapjes etc.

De winnaars kregen een leuke voorjaarsbloemetje aangeboden, ook de verliezers werden niet vergeten.

De sfeer was super gezellig en alles is in goede harmonie verlopen. Na afloop van de wedstrijden gingen we aan tafel en er werd op bourgondische wijze “geschranst” en gedronken van alle heerlijkheden die door de leden zijn gemaakt.

Er werd in een heel gezellige sfeer nog uren daarna doorgekwebbeld.

Ondanks het feit dat ik 39 jaar lid van de vereniging ben was dit mijn eerste lentetoernooi. Mijn speelpartner was Angèle Haanen en tot onze blijdschap wonnen we in de zwaarste ploeg. Toch leuk als je op je (bijna) 74e levensjaar samen met de enthousiaste Angèle , (die heel erg veel jonger is!) mag winnen. We waren allebei best een beetje trots.

Tot slot. Het lentetoernooi is geslaagd, het was uitstekend georganiseerd en de wedstrijden werden in geweldige  sfeer serieus gespeeld. Dank aan allen die een bijdrage aan het slagen van dit sportieve evenement hebben geleverd.

Ik hoop in 2019 weer van de partij te zijn, natuurlijk samen met Angèle!

Louk

Naar index

geplaatst door Marion van den Beuken @ 6 maart 2018

Archief

2018

2017

2016

2015

Sponsors