Bestuur

Het bestuur

De personen hiernaast vormen het bestuur van BC Olympia ’56, een verscheidenheid aan leden die de bestuurstaken op zich hebben genomen. Zij dragen zorg voor het leiden en aansturen van de vereniging en vertegenwoordigen de rechtspersoon.

Lees hier meer over de verschillende functies en commissies binnen onze vereniging.

Bestuursvisie

Bij BC Olympia ’56 willen we een ideale omgeving creëren om op ieder gewenst niveau te kunnen genieten van de badmintonsport. Maar ook naast het veld willen wij een gezellige vereniging zijn voor onze leden en potentiële leden. Prestatie en plezier gaan dan ook hand in hand bij onze vereniging.

We bieden leden mogelijkheden om op verschillende niveaus te spelen, zowel recreatief als prestatief. Voor onze jeugdleden hebben wij diverse trainers uit de regio aangetrokken die voor een uitstekende jeugdopleiding zorgen. De spelers worden begeleid gedurende de trainingen, maar ook tijdens veel competitiewedstrijden en toernooien. Op die manier krijgen talentvolle spelers de kans zich te kunnen ontwikkelen tot sterke spelers. In de brede selectiegroep zijn er na de jeugd mogelijkheden om door te groeien tot in de 1e divisie van de landelijke competitie. Deze groep staat onder leiding en begeleiding van een ervaren hoofdtrainer. Zo willen we ervoor zorgen dat we een speler van belang blijven in de regio, van jeugd tot aan de selectie.

Badminton is een sport die zich ook erg goed op recreatief niveau laat beoefenen. Voor deze brede groep spelers bieden we niet alleen speelmogelijkheden in de avonden, maar ook in de ochtenden. Deze zogenoemde Sport Overdag groep is een uniek en belangrijk onderdeel van onze vereniging. Voor de recreatieve speler die meer uitdaging zoekt dan binnen de club wedstrijden spelen, is er bij de avondgroep ook een regionale competitie voor recreanten.

Ook buiten het badmintonveld zijn wij een actieve vereniging. Voor alle leden worden verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een pretparkuitstapje of een kampweekend voor de jeugd, en van pubquizzen tot kerstvieringen en een jaarlijkse seizoensafsluitende BBQ voor volwassen leden. Deze activiteiten zorgen voor hechte banden tussen leden, waar meer dan soms vriendschappen uit ontstaan. Zo zijn wij niet alleen een plek om te sporten, maar ook een plek om je thuis te voelen. Dat is wat BC Olympia ’56 tot de grootste en gezelligste badmintonclub van Noord-Limburg maakt!

Natuurlijk kijken wij ook om ons heen en fungeren daarom vaak als spil van de verenigingen in de regio Noord-Limburg. Het is in het algemeen belang van de sport en onze leden dat ook de verenigingen om ons heen kunnen floreren. In dit kader is het voor ons onmisbaar om contacten te onderhouden met omliggende verenigingen. Gedurende regelmatige bijeenkomsten ondersteunen wij elkaar op bestuurlijk vlak en bekijken telkens nieuwe opties om de badmintonsport te promoten.

Deze veelzijdigheid aan aspecten binnen de vereniging betekent dat er veel vrijwilligers nodig zijn, want als bestuur kunnen we zeker niet alles alleen organiseren. Op de achtergrond zijn dagelijks mensen met passie voor de badmintonsport en onze club in de weer. Gelukkig zijn velen bereid een helpende hand te bieden. Alle leden samen maken immers de vereniging! Zo kunnen we toegankelijk en betaalbaar badminton aan blijven bieden. Met iedereen samen kunnen wij niet alleen de grootste en gezelligste badmintonclub van Noord-Limburg zíjn, maar ook blíjven.

Algemene ledenvergadering (ALV)

Jaarlijks vindt de ALV plaats op de laatste maandag van het eerste kwartaal. In deze vergadering nodigt het bestuur alle leden uit en worden het gevoerde en te voeren beleid besproken van zowel het bestuur als de commissies binnen de vereniging. Er zijn veel belangrijke zaken die besproken en besloten worden, denk aan het financiële jaarverslag, contributiebedragen en beleid voor het komende jaar. Ieders aanwezigheid wordt dan ook ten zeerste op prijs gesteld. Zo worden belangrijke besluiten ook door de gehele vereniging gedragen.