Club historie

De historie van Badmintonclub Olympia ’56

Het was 1955, een warme zomer, lange avonden. De televisie was nog maar net uitgevonden en het zou nog lang duren voordat er zo’n kijkkast in elke Tegelse huiskamer stond. De mensen amuseerden zich toen met sport en spel, samen met mensen uit de buurt. En op de hoek Nachtegaalstraat/ Kaldenkerkerweg was dat al niet anders. De familie Testroote, Kuntzelaers en Saelmans speelden elke avond, als het weer het tenminste toeliet, fanatiek badminton. En terwijl de avonden killer werden, werd de hartstocht om te spelen steeds groter. In september 1955 gingen Piet Kuntzelaers, Joop Testroote, Wiel Kuntzelaers en Sjaak Saelmans op zoek naar een geschikte ruimte om te spelen. Via de bondszaal van de coöperatie en zaal Thurlings (De Vriendenkring) kwamen zij bij Thissen terecht. Daar werd gedurende een periode van 12 jaar badminton gespeeld op één baan. Op 1 januari 1956 werd de vereniging opgericht. In haar begindagen telde BC Olympia’56 20 leden.

In 1967 was men genoodzaakt een nieuwe zaal te zoeken; zaal Thissen voldeed niet aan de eisen van de pas opgerichte NBB. De competitiewedstrijden werden toen afwisselend gespeeld in de zaal aan de Hoogstraat en in het Gemeenschapshuis te Steyl. Inmiddels waren er al 40 leden.

1971, sporthal Gülick werd in gebruik genomen. Hoewel de vereniging met 65 leden niet groot te noemen was, wist voorzitter Joop Testroote het bestuur ervan te overtuigen dat men twee avonden moest claimen in de nieuwe sporthal. Dankzij deze wijze beslissing kon het onsympathieke besluit tot een ledenstop tot 1980 worden uitgesteld. De jaren ’70 werden dan ook gekenmerkt door een explosieve groei; onze vereniging telde eind 1981 240 leden, waarvan ongeveer een derde deel junioren.

Benieuwd wat er in de tussentijd is gebeurd? We houden een lijst met hoogtepunten bij vanaf de oprichting!

Joop Testroote, clubicoon en een van de oprichters van BC Olympia '56
Joop Testroote, clubicoon en een van de oprichters van BC Olympia '56