Corona protocol

Corona protocol tijdens competitiewedstrijden bij BC Olympia ‘56

Naar aanleiding van de laatste persconferentie op dinsdag 13 oktober 2020 is ons huidige competitieseizoen stilgelegd. Uiteraard hopen wij als vereniging dat deze maatregel na genoemde tijd weer versoepeld mag worden. Via deze pagina zullen wij onze eigen leden maar ook alle gastteams zo goed mogelijk op de hoogte proberen te houden van ons corona protocol.

In verband met de coronamaatregelen vanuit de overheid en bond zullen er dit competitieseizoen een aantal zaken anders zijn dan anders. Hieronder een opsomming van de afwijkende regels met betrekking tot de competitie ten opzichte van voorgaande jaren, en de coronamaatregelen zoals die zullen gelden tijdens competitiewedstrijden bij BC Olympia ’56:

  • Bij binnenkomst a.u.b. de handen ontsmetten met desinfectiemiddel, aanwezig bij de ingang.
  • Volg de looproutes in de sporthal op.
  • Buiten de wedstrijden dient iedereen 1,5 meter afstand te houden. Daarvoor zal bijvoorbeeld ook extra ruimte op de tribune gecreëerd worden.
  • Per gastteam zijn er maximaal 2 ouders/begeleiders toegestaan.
  • De kleedkamers en douches in Sporthal Gulick zijn geopend. Spelers van 18+ dienen de 1,5 meter afstand in acht te nemen. We adviseren spelers om al in sportkleding naar de sporthal te komen.
  • De kantine is uitsluitend voor incidenteel gebruik geopend tijdens de wedstrijden. In verband met beperkte beschikbare ruimte, kan een gezellige naborrel met de tegenstander dit seizoen dan ook helaas niet plaatsvinden.
  • Om onderlinge contacten tot een minimum te beperken, vragen we alle spelers per team één verantwoordelijke (bijvoorbeeld de teamcaptain) aan te wijzen om de wedstrijdtafel te voorzien voor o.a. het doorgeven van uitslagen. In het geval van jeugdteams dient dit een volwassen ouder/begeleider te zijn. Dit geldt voor zowel de gastteams als thuisspelende jeugdteams.
  • Aanwijzingen vanuit de coronaverantwoordelijke en/of wedstrijdtafel dienen te allen tijde opgevolgd te worden. Bovenstaande regels gelden uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen vanuit de (lokale) overheid of Badminton Nederland. Indien er relevante wijzigingen optreden zullen deze ook weer gecommuniceerd worden, onder andere via deze website.

Het is momenteel helaas niet meer toegestaan om onze thuisspelende teams te komen aanmoedigen en naar de wedstrijden te komen kijken. De mogelijkheid voor eigen spelers en publiek om je aan te melden zal daarom komen te vervallen. Naast de thuisspelende leden, trainers en noodzakelijke vrijwilligers is er dus verder GEEN publiek toegestaan tijdens onze thuiswedstrijden. Let op: Dit geldt dus alleen voor onze eigen spelers die niet hoeven te spelen die avond en voor eigen bezoekers, niet voor de gastteams! Deze mogen maximaal 2 ouders/begeleiders meenemen naar hun wedstrijd bij BC Olympia ’56.

Ondanks alle maatregelen wensen we iedereen een leuk, sportief en gezond competitieseizoen toe! Tot ziens in Tegelen!