Corona protocol

Corona protocol tijdens competitiewedstrijden bij BC Olympia ‘56

In verband met de coronamaatregelen vanuit de overheid en bond zullen er dit competitieseizoen een aantal zaken anders zijn dan anders. Hieronder een opsomming van de afwijkende regels met betrekking tot de competitie ten opzichte van voorgaande jaren, en de coronamaatregelen zoals die zullen gelden tijdens competitiewedstrijden bij BC Olympia ’56:

  • Bij binnenkomst a.u.b. de handen ontsmetten met desinfectiemiddel, aanwezig bij de ingang.
  • Volg de looproutes in de sporthal op.
  • Buiten de wedstrijden dient iedereen 1,5 meter afstand te houden. Daarvoor zal bijvoorbeeld ook extra ruimte op de tribune gecreëerd worden.
  • Per gastteam zijn er maximaal 2 ouders/begeleiders toegestaan.
  • De kleedkamers en douches in Sporthal Gulick zijn geopend. Spelers van 18+ dienen de 1,5 meter afstand in acht te nemen. We adviseren spelers om al in sportkleding naar de sporthal te komen.
  • De kantine is uitsluitend voor incidenteel gebruik geopend tijdens de wedstrijden. In verband met beperkte beschikbare ruimte, kan een gezellige naborrel met de tegenstander dit seizoen dan ook helaas niet plaatsvinden.
  • Om onderlinge contacten tot een minimum te beperken, vragen we alle spelers per team één verantwoordelijke (bijvoorbeeld de teamcaptain) aan te wijzen om de wedstrijdtafel te voorzien voor o.a. het doorgeven van uitslagen. In het geval van jeugdteams dient dit een volwassen ouder/begeleider te zijn. Dit geldt voor zowel de gastteams als thuisspelende jeugdteams.
  • Aanwijzingen vanuit de coronaverantwoordelijke en/of wedstrijdtafel dienen te allen tijde opgevolgd te worden. Bovenstaande regels gelden uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen vanuit de (lokale) overheid of Badminton Nederland. Indien er relevante wijzigingen optreden zullen deze ook weer gecommuniceerd worden, onder andere via deze website.

Om te zorgen dat er voldoende ruimte is voor alle aanwezigen in onze sporthal tijdens de competitiewedstrijden, en men onderling de benodigde 1,5 meter afstand kan houden, zullen we zicht moeten houden op het aantal mensen dat naar de sporthal zal komen. Voor bezoekers voor onze eigen leden willen we (in tegenstelling tot eerder bericht) geen maximum aantal mensen per team opleggen, maar naar het totaal aantal mensen in de sporthal kijken. Om dit in de hand te kunnen houden, zullen we voor alle bezoekers met verplichte aanmelding gaan werken. Dit geldt dus voor alle leden die zelf niet spelen die avond, alsmede voor bijvoorbeeld familieleden. Als speler ben je zelf verantwoordelijk jouw publiek te attenderen op de aanmeldplicht. We doen een beroep op ieders gezond verstand om het aantal bezoekers binnen de perken te houden.

Aanmelden dient te gebeuren per WhatsApp (of sms) bij de technische commissie via 06 – 1284 2534. De verplichte aanmelding dient per competitiewedstrijd te gebeuren, in de week voorafgaand aan de wedstrijd. Je ontvangt altijd een bericht terug. Indien er voor de bewuste avond geen ruimte meer is voor extra bezoekers, zal verzocht worden een andere avond te komen kijken. Let op: Dit geldt dus alleen voor onze eigen spelers die niet hoeven te spelen die avond en voor eigen bezoekers, niet voor de gastteams! Deze mogen maximaal 2 ouders/begeleiders meenemen naar hun wedstrijd bij BC Olympia ’56.

Ondanks alle maatregelen wensen we iedereen een leuk, sportief en gezond competitieseizoen toe! Tot ziens in Tegelen!