Het LJK door de bril van Ton

Het LJK door de bril van Ton

Zaterdag ochtend 16 maart, 8 uur, en ik sta als eerste bij de nog gesloten Jo Gerris sporthal in Roermond.  Eindelijk komt de beheerder. Snel naar binnen en de beste plekken “reserveren”voor alle Olympianen. Die druppelen allemaal binnen net als collega trainer Henk.

Met 20 deelnemers en alle begeleiders, ouders en trainers, claimen we zowat een hele tribune, die ik gemakshalve de Olympia side doop. Het voert te ver om van alle wedstrijden een verslag te geven. Alle uitslagen zijn terug te vinden via deze link naar toernooi.nl en een overzicht van Olympiaanse winnaars is hier te vinden.

Maar sommige partijen wil ik toch uitlichten zonder de anderen te kort te willen doen.  Evi van Horck , net 8 jaar, gaat haar 1e single spelen. En spannend is dat zeg. En daar staat ze dan, een brok energie, met een racket dat onderhand net zo groot als zij zelf is. Ik zit bij het coachen op m’n knieën, want ik wil wel oogcontact houden met onze kleine dame. Ze verliest, maar wordt zeker niet weggespeeld. Gelaten en vrolijk huppelt ze daarna naar pap en mam.  Later wordt ze met Lizie Spee 3e in het meisjesdubbel -11 en met Siebe Teeuwen 3e in de mixed -11. En vooral veel plezier gehad dit weekeinde. En zo hoort het ook. Spelenderwijs leren.

De strijd voor de 3e plaats in het jongensenkel -15 gaat tussen Jelle Teeuwen en Rihao Zhou.  Ik coach niet, want het zijn clubgenoten. Het word een titanen strijd tussen de jongens, die niet voor elkaar onder willen doen. Ik geniet van de sportieve wedstrijd. In drie sets is Rihao net iets beter dan Jelle, die sportief zijn verlies accepteert. De toekomst voor Olympia ziet er rooskleurig uit met onder meer deze jonge knapen.

Jelle’s beloning volgt in het jongensdubbel samen met Niels Boonen waar de jongens -15 Limburgs kampioen worden. De meisjesdubbel. De meisjesdubbel -13 finale wordt gespeeld met het gelegenheid koppel Jeanine  Thans en Nuha el Hassnaoui.  De ervaren Jeanine heeft Nuha  goed begeleid naar de finale toe. Een spannende wedstrijd 21-14 en de 2e set gaat nipt met 22-20 naar Trilan. En ja…. we kunnen niet altijd van Trilan winnen.

De mixeddubbel -13 overwinning is voor Apple Lucy Fieten en Stephan Drusedau. Het hele competitieseizoen zijn ze ongeslagen en dus is de Limburgse titel terecht voor dit sterk spelend koppel.

Maxime Drusedau is ongenaakbaar in het meisjesenkel -15. Tot de finale. Daar stuit onze 13 jarige tegen een 14 jarig meisje dat competitie heeft gespeeld in de 5e divisie, en Maximi heeft 7e divisie gespeeld. SLIK !  We zitten op het puntje van onze stoel.  Ach… wat jammer 25-23 verlies in de 1e set set. De 2e set wordt wat ruimer verloren, maar toch sterk gespeeld. In de meisjesdubbel samen met Merel Bos worden ze Limburgs kampioen -15 jaar, Bravo.

In de -19 klasse zijn alle finales zwart wit gekleurd met onze Olympia kleding, die ook alle finales winnen en of 2e of 3e worden. Henk en ik kunnen als trainer heel tevreden de hal verlaten voordat de prijzen worden uitgereikt. Dat is het feestje voor de ouders en kinderen. Ons werk zit erop, snel naar huis want morgen moeten we weer lesgeven bij in de Gulickhal, waar het goed toeven is.

Namens trainer Henk en ondergetekende, dank voor jullie inzet en prestaties:   Evi, Lizie, Siebe, Teun, Leo, Renzo, Lindsey, Stella ,Apple Lucy ,Sjuul, Nuha, Jeanine, Niels, Jelle, Rihao, Merel, Leonie, Dries, Guido en  Jules.

You have done very well!

Ton Vonk

Deel dit bericht