Het NK teams door de bril van Ton en Rene

Het NK teams door de bril van Ton en Rene

De voorbereiding op het NK was bepaald niet optimaal. Beroerd zelfs! Team 9 kon door allerlei omstandigheden maar twee keer samen trainen. Renzo is 13 geworden en mag gezien zijn leeftijd niet meedoen. Tot spijt van iedereen. Aby was door omstandigheden verhinderd, bijzonder jammer omdat zij de sterkste dame van het team is. Een verslag.

1e wedstrijd is tegen t Vennewater uit Heilo. We beginnen crescendo tegen een best wel pittige tegenstander. Ondanks uitslagen van 28-26  22-20 en drie setters, winnen we met 5-0 alle partijen.  We worden meteen tot favoriet gebombardeerd door de andere teams.

De volgende wedstrijd tegen Reeshof uit Tilburg wordt qua wedstrijd een wat mindere van ons team. Waar het tegen Vennewater vooral meezit, vallen hier de puzzelstukjes net niet op hun plek. Achteraf komen we vijf schamele punten tekort voor de titel.

Sjuul en Siebe winnen de mix soeverein, en Nuha verliest nipt met 21-19 en 21-18 de me. de meisjesdubbel van Nuha en Sjuul gaat terecht naar Reeshof. Leo maakt een fletse indruk in zijn enkel. Terwijl hij in de vorge wedstrijd erg goed speelde. Het blijkt dat hij de hele dag nog niets had gegeten. Motor was dus leeg. In twee sets verliest hij deze sleutel partij. 3-1 achter, maar als we de jongensdubbel winnen kan het nog 3-2 worden. In drie spannende sets lukt het onze mannetjes. Leo had ondertussen wat koekjes en tucs naar binnen gepropt tot hilariteit van iedereen

Vooraf hebben Rene en ik afgesproken dat hij  de meeste coaching op zich neemt. Alles in het teken van afscheid nemen van team 9 als team. Daar lees je straks nog over. De laatste wedstrijd tegen Shot Den Haag is een staaltje van mentale weerbaarheid.

Rene weet de kinderen te motiveren voor een huzaren stukje. Met maar liefst 5-0 walsen we over de Noord Hollanders heen , en daarmee scoren we 12-3 in punten. Met de 2-2 tussenstand tussen Reeshof en T Vennewater zitten we op het puntje van de klapstoelen (hadden we meegenomen).

Bij winst van T Vennewater in de jongensdubbel is de hoofdprijs alsnog voor Olympia. Helaas voor ons winnen de Reeshoffers met 21-17 en 21-12 en winnen zij verdiend de titel. Score 10-5 . Een beetje zuur voor Olympia, maar ja……….Als je alles wint ben je Nederlands kampioen. Opvallend was de sportiviteit van en naar elkaar toe van alle teams ouders en trainers. Een verademing kan ik jullie zeggen.

Olympia 1 met Joyce, Leonie, Dyon, Juul en Jeroen verloor in de finale tegen Almere met 6-2 tegen de sterkste 2e divisie kampioen van Nederland. Compliment aan Igo, want Olympa werd zeker niet weggespeeld.

Olympia 8 met 11 , 12 en 13 jarigen kwam erachter dat de -15 klasse met 14 en ook 15 jarige tegenstanders een niet te nemen horde bleek.  Rihao, Stephan, Stella en Apple-Lucy waren de eerste twee wedstrijden vrij kansloos. Henk deed zijn best met coachen. “Dit is nou het -15 niveau wat wij in Limburg missen” zei hij berustend. De laatste wedstrijd tegen Swish toonde het team karakter door met  drie setters te winnen uiteindelijk met 4-1 de 3e plaats voor zich op te eisen. Teun was niet opgesteld omdat hij nog niet fit was, maar was wel aanwezig om zijn team aan te moedigen. Bravo jongen, wat een teamgeest toon jij!

Na de huldiging met foto’s en mooie woorden heb ik m’n “mattie” Rene bedankt voor de coaching en samenwerking.  Als toetje mocht ik de kinderen vertellen dat zij in augustus promoveren naar de trainings groep van Henk. Dit NK was dus ook afscheid nemen van “mijn” kinderen. Dat liet mij niet ongeroerd, dus snel een team hug en terug naar Tegelen.

Ouders, bedankt voor jullie positieve support en aanmoedigingen. En Rene bedankt voor coaching en steun dit toernooi. Ik ga je zeer missen als co trainer, maar je zult ongetwijfeld prima in de groep met Henk passen. Na vier jaar Zutphen met twee titels en 2e tweede plaatsen denk ik dat Olympia stevig verankerd is in de jongste spelers categorie op dit vaderlandse niveau en ben ik als jeugdtrainer van Olympia heel trots op al die kinderen die dit voor elkaar kregen al deze jaren.

De volledige uitslag kan hier worden bekeken: NK competitieteams 2019

Ton

Deel dit bericht