Team 8 en 9 op weg naar Zutphen!

Team 8 en 9 op weg naar Zutphen!

Nadat onze Olympia 9 de -11 kampioenen zich al rechtstreeks hadden geplaatst voor het Nationaal kampioenschap voor Districtskampioenen in Zutphen eind juni, was het donderdag 28 maart de beurt aan Olympia 8.  Tegenstander werd WIK 4 uit Sittard (willen is kunnen) die de andere -15 klasse in de competitie  met twee vingers in de neus hadden gewonnen. In de klasse van Olympia 8 waren er o.a drie zeer gelijkwaardige tegenstanders geweest en was het kampioenschap daar zeker niet aan komen waaien.

WIK bestond louter uit jongens, en volgens de reglementen van Badminton Bond Nederland mag je dan niet uitkomen op een NK, omdat teams dan gemengd, dus met jongens en meisjes moeten spelen. Niettemin wilde WIK graag spelen tegen onze kinderen. En zo gebeurde.

Beide teams stonden stijf van de spanning, terwijl het vooraf toch al duidelijk was dat Olympia hoe dan ook naar Zutphen zou gaan. Maar ja……….je wil toch gewoon winnen!

De meisjesdubbel Stella en Apple Lucy verloor de 1e game met 29-30. Hoe spannend wil je het hebben? De 1e set jongensdubbel van Rihao en Teun werd ook verloren.  “Het zal toch niet gebeuren he?” schoot er door mijn hoofd. Maar nee hoor. Beide Olympia dubbels wonnen verdiend in drie sets.

Sittard was met veel supporters gekomen en men keek toch wel wat beteuterd na de 2-0 achterstand. Nog 1 wedstrijd winnen en de buit was al binnen. In de jongens enkel begon Rihao nerveus aan zijn partij, maar gaandeweg kwam hij beter in zijn spel. Met 21-12 21-17 was de winst en de overall winst al een feit.

De meisjesenkel werd verloren omdat de 14 jarige jongen gewoonweg krachtiger was dan ozze Stella. De 1e game van de mixed werd met 21-13 gewonnen door Stephan en Apple Lucy . Echter in de 2e game werden er erg veel fouten gemaakt. 18-21 en in de 3e game was de concentratie helemaal weg en deze werd ook verloren.

WIK kwam hiermee nog op twee winstpartijtjes, louter goed voor de statistieken want Olympia 8 had met 3-2 de overwinning  op zak, en mag zich de terechte algemeen competitie kampioen -15 van Limburg noemen . Bravo!

En Zutphen, ………….let op, we komme dr aan!

Ton Vonk

Deel dit bericht