Trainingsdag

Trainingsdag

De sporthal is om half tien open gemaakt door Marcel,en de trainers en kinderen van groep -11 en -13 komen binnen druppelen. Sommigen slapen nog half maar op een afmelding na is iedereen er. Ook de groep van Igo komt binnen en het is meteen sfeervol onder de Olympianen. Geert helpt een handje mee om om het zware kussen naar onze kant te zeulen.

Het circuit bestaat uit 12 oefeningen en is best pittig want Ton heeft er een van een Deens jeugdcircuit training geplukt. Alle spiergroepen komen aan de beurt en het vergt nogal wat van de het lichaam , maar is goed voor de conditie opbouw. De koppels doen allemaal hun best, maar gaandeweg las ik wat drinkpauzes in , want de kupkes waere stieds get rooier.

Na afloop gaat Tammy de behaalde punten per oefening tellen. Niemand is onder kritische grens van minder dan 200 punten gekomen, en dat is best knap.Winnaars als koppel zijn Enrique en Rens, en ze krijgen een gezonde appel kado.

Hoogste aantal punten gescoort door Rens 546 punten en een medaille. 2e werd Enrique 455 punten maar net voor de 11 jarige Isabela met 453 punten.

Daarna het technisch /tactisch gedeeltel met veel correcties, maar dat is ook normaal. Bij de partijen vooral aandacht voor de opstelling van aanval/verdediging en positiespel, slagpatronen .Het loopt gesmeerd, en gaande weg zie je ook echt de teambuilding waar deze dag voor bedoeld is. De racket tikjes op de schouders bij een gewonnen óf verloren punt zijn leuk om te zien,en zo hoort het ook. Pep elkaar op.

Het is belangrijk dat Tammy, Anita en ik veel corrigeren als “baan”trainer, maar het lukt prima. En ja, een 8 jarige heeft nou eenmaal meer aandacht en correctie nodig als een 12 of 13 jarige in de regel. Ook zijn er wat kleine pijntjes,zoals hoofdpijn, pijnlijke enkel , schaafplekken enz. Dan komt Henk binnen met zijn groep , en zijn wij na drie uur trainen op tijd klaar. Iedereen een een dropje van Ton en even allemaal op de foto, en een leuke ervaring rijker . We zeen dr kloaer veur!

Namens de trainersgroep U11 en U13.

Anita, Tammy en Ton.

Deel dit bericht