35e fietstocht Sport Overdag

35e fietstocht Sport Overdag

Eindelijk mocht het weer. Nadat de fietstocht en de viering van ons 35 jarig jubileum van vorig jaar niet door kon gaan vanwege corona, zijn we op 20 juli j.l. gelukkig wel weer mogen starten. Rob en Pierre hadden het initiatief genomen om deze dag te organiseren en groots uit te pakken.

Om de dag een feestelijk tintje te geven is begonnen met gezellig koffie drinken in de kantine met een heerlijk stukje vlaai. Dat was zeker een goede basis voor de op stapel staande inspannende fietstocht.
De weergoden waren ons gunstig gestemd. Het zonnetje scheen, er stond weinig wind en de temperatuur was uiterst aangenaam. De stemming zat er goed in. Het werd een mooie gevarieerde tocht door mooie gebieden, weilanden, bossen en langs mooie boerderijen. En zo kwamen we al vrolijk kletsend aan in het bruisende centrum van Maasbree.
We streken neer op het terras van Café de Pool. Nadat iedereen zich een mooi plekje had uitgezocht, konden we wat lekkers bestellen om onze kelen te smeren. Wat ook nodig was, na het fietsen op al die stoffige wegen. Om voor wat extra krachtvoer te zorgen i.v.m. het voortzetten van de tocht, werden er nog wat bitterballen besteld.
Nadat we ruim tijd genomen hadden om van het eerste gedeelte te herstellen, gingen we richting Helden. Er was een verrassing ingelast voor Karine. Zij heeft Corona gehad en kampt al een lange periode met ernstige gevolgen hiervan. Het idee was geopperd om met de hele groep naar haar thuisadres te fietsen en haar een hart onder de riem te steken. Zij was zeer aangenaam verrast. Nadat haar een mooie bos bloemen was aangereikt en bij het zingen door de groep: GENEET VAN UT LAEVE, moest ze toch op een stoel gaan zitten. Ze was dan ook heel geëmotioneerd en ze kon bijna niet geloven, dat wij speciaal voor haar waren gekomen. Het was mooi om te zien dat ze zo heeft genoten van onze “overval”.

We vervolgden onze tocht en we waren in het ongewisse wat er nog in petto was. Gelukkig hoefden we niet te fietsen op glibberige bospaadjes of lastige heuvels te beklimmen en ging het heel relaxed. Totdat we plotseling voor de WOK in Baarlo stonden. Het was toen 16:00 uur. Tijd voor avondeten. In het restaurant werden we aangenaam verrast door het vele eten dat voor ons was voorbereid. Er was voor ieder wat wils. Heel veel verse groeten, vis, vlees en vegetarische hapjes. Deze kon je laten bereiden in de wok of op de bakplaat. Het zag er overheerlijk uit. Verder was er een ruime keuze van toetjes waaronder ook schepijs en verse slagroom.

De tijd is omgevlogen en plotseling was het 18:00 uur. Dat was het tijdstip waarop we weer moesten vertrekken. Er stond alweer de volgende groep klaar om aan te mogen vallen. Voor de meesten was het toen welletjes geweest. De een was moe en voldaan is huiswaarts gekeerd en de ander is nog een uurtje neergestreken bij het Vaerhoes om de dag nog even te evalueren. We bedanken Rob en Pierre voor het organiseren van deze geslaagde dag!

Deel dit bericht