Fietstocht sport overdag

Fietstocht sport overdag

Fietstocht Sport Overdag op 24 mei 2022

’S morgens om 09:30 uur kwamen we met 22 leden bij elkaar om vervolgens voor maar weinig kilometers te vertrekken richting de Bakenbosweg in Tegelen. Daar hadden Liesbeth en Elly al alles voor ons voorbereid, we zaten in de geweldige tuin van Liesbeth en werden uitstekend verzorgd met koffie, thee en heerlijke vlaai. De weergoden waren ons in feite ook overwegend goed gezind, de zon scheen toen volop met maar af en toe een paar donkere wolken boven ons en op die manier was het voortreffelijk vertoeven in een geweldige ambiance. Ook de 3 niet-fietsende leden Lies, Elly en John vergezelden ons daarbij, heel erg jammer, dat een persoon zich door ziekte af moest melden en niet hiervan mocht meegenieten.

Op een gegeven moment ging onze fietstocht met 24 personen verder richting Helden. Nu begon in feite de eigenlijke fietstocht pas echt. Het waaide behoorlijk en we moesten soms flink in de pedalen trappen ofschoon we bijna allemaal een elektrische fiets hadden op 2 of 3 deelnemers na. Ook deze etappe is droog verlopen. Na een aardig aantal kilometers kwamen we aan bij het Kerkeböske in Helden waar we aan tafel konden gaan zitten voor een gezellige lunch. Ook Lies, Elly en John waren al ter plaatse. Toen we net goed en wel aan het genieten waren van een lekkere rundvleessoep en aansluitend belegde broodjes,  viel er buiten de nattigheid met bakken uit de hemel. Nou, dat noem je dan een perfecte timing! 

Nadat diverse buienradars geraadpleegd waren, besloten we na de lunch, om toch de tweede etappe richting Baarlo te starten, maar ongeveer halverwege werden we toch nog verrast door een fikse bui.
Bij het vallen van de eerste druppels passeerden we net een grote landbouwschuur waar we met 23 fietsers ruim een kwartier hebben geschuild, 2 “buitenbeentjes” schuilden even verderop onder de bomen .

Aan het eindpunt van de fietstocht zaten we weer hoog en droog op het zonovergoten terras  van Maes 21 om deze fietstocht gezellig samen af te sluiten. Helaas werden we op een gegeven moment door een nieuwe regenbui gedwongen om onder de overkapping te gaan zitten. Maar aan de gezelligheid deed dit gelukkig geen afbreuk. 

Het was al met al een geweldig mooie fietstocht, weer perfect georganiseerd door Rob en Pierre en ondersteund door Els. Heel hartelijk bedankt hiervoor! Een speciaal dankjewel gaat uiteraard ook naar Liesbeth voor haar uitnodiging in haar mooie tuin. Zeer zeker allemaal voor herhaling vatbaar!

Marion van den Beuken

Deel dit bericht