Olympia naar 1e divise na historisch kampioenschap!

Olympia naar 1e divise na historisch kampioenschap!

Olympia 56 Tegelen: van degradant tot kampioen

Een jaar geleden speelde Olympia 1 op de laatste speeldag van de competitie in Landgraaf tegen Trilan en degradeerde uit de 2e divisie. Afgelopen zondag speelde Olympia 1 -gesponsord door Bart Faassen– opnieuw op de laatste speeldag in Landgraaf tegen Trilan, maar werd nu kampioen in de 2e divisie en promoveert voor het eerst in het 63 jarig bestaan van de club naar de 1e divisie. Hoe is dat mogelijk?

Vorig jaar werd Olympia 1 gered door team 2, want zij werden kampioen in de 3e divisie. Aan het begin van de competitie was ‘handhaving’ dan ook het eerste doel. Dan zou het misschien mogelijk zijn om over 1 a 2 jaar een keer door te stoten naar de 1e divisie, want jonge talenten zijn immers in aantocht, zoals Dyon van Wijlick en Leonie Rovers die beiden in de Nederlandse jeugdselectie zijn opgenomen.

Het liep anders….

Start van het seizoen

Vlak voor de competitie werd Olympia verrast door de vraag van een Tsjechische student of hij gedurende zijn studieperiode van enkele maanden in Venlo bij Olympia mee mocht trainen. Na zijn 1e training werd deze dubbelspeler nog snel aan het team toegevoegd, want handhaving zou hierdoor zeker makkelijker worden.

De competitie werd begonnen met een ongelukkig gelijkspel. Enkele matchpoints werden niet benut en Rezie miste de wedstrijd, omdat zij nog op vakantie was. Vervolgens werd met 6-2, 5-3 en 6-2 gewonnen. Prima uitslagen om niet in de degradatiezone te komen en 8 punten achter de koploper. De dubbels en mixen raakten beter op elkaar ingespeeld en het vertrouwen nam met de week toe, waardoor wedstrijd 5 en 6 zelfs met 7-1 en 8-0 werden gewonnen. Plotseling stonden we als beste nummer 2 in de 2e divisie op een promotieplaats, immers Almere 5 mocht als koploper in afdeling 4 niet promoveren.

Derby tegen Roosterse

Met heel veel vertrouwen werd uitgekeken naar de wedstrijd in Roosteren tegen favoriet Roosterse 2 dat zelfs nog versterking kreeg van een eredivisiespeler. Olympia won zeer verrassend en sensationeel met 5-3. Het hoogtepunt van het seizoen. De eerste helft van de competitie werd hierdoor afgesloten met 4 punten achterstand op Roosterse 2 en de doelstelling werd bijgesteld: proberen om als beste nummer 2 te promoveren. Nog steeds hield niemand rekening met een mogelijk kampioenschap.

Besloten werd om in een zo sterk mogelijke opstelling te gaan spelen: 5 grote overwinningen werden binnengehaald, maar dat ging zeker niet vanzelf. De sterkste spelers van het team Juul en Joyce konden beiden door blessures 1x niet meespelen. Zij werden echter op een geweldige manier vervangen door de jonge talenten van de club. Dyon, Lotte en Leonie wonnen alle 6 die partijen. Saillant was dat Leonie hier 2 heel belangrijke punten voor Olympia kon scoren nadat zij speelgerechtigd was geworden door een kort geding tegen de bond (en oude club Roosterse) te winnen.

Race om het kampioenschap…

Nog 2 wedstrijden te gaan en een achterstand op koploper Roosterse die intussen geslonken was naar 2 punten. Kan Olympia dan misschien zelfs nog kampioen worden? Dat zou een stunt zijn!
Daarvoor moest om te beginnen Roosterse nòg een keer verslagen worden en dat lukte in een zeer spannende wedstrijd. Net iets minder verrassend dan de eerste keer, maar nog steeds een bijzondere prestatie, omdat Roosterse spelers heeft met 1e divisie- en zelfs eredivisie-ervaring. Opnieuw een 5-3 overwinning. Iedereen heel blij, maar ook het gevoel dat 6-2 mogelijk was geweest als Juul zijn mix had kunnen spelen.

Gelijk aantal punten na 13 wedstrijden en het voordeel van het onderlinge resultaat voor Olympia. Opdracht: in het laatste competitieweekend minimaal net zoveel punten halen als Roosterse. De voorsprong om beste nummer 2 te worden was geslonken naar 4 punten, dus ook de promotieplek naar de 1e divisie was nog niet zeker.

Met een gelijke stand de laatste speelronde in

Roosterse speelde op zaterdagavond tegen het team uit Ulft dat helaas aantrad zonder zijn sterkste speler. 8-0 lag daardoor voor de hand en dat gebeurde ook.
Het was even schrikken voor Olympia: een 8-0 overwinning was nodig op zondag voor het kampioenschap en 4 punten voor promotie. We konden niet rustig gaan slapen! Het zal toch niet gebeuren dat we 13x winnen, 1x gelijkspelen en geen kampioen zijn…..

De volgende ochtend was iedereen vol vertrouwen dat het mogelijk moest zijn om met 8-0 te winnen. Met de steun van een groep supporters en het in bedwang kunnen houden van de zenuwen lukte het, na enkele benauwde momenten in vooral de dames enkels en de 1e set van een mix, om de 8-0 op het scorebord te krijgen. Wat een fantastische prestatie van het hele team: Joyce, Rezie, Lotte, Leonie, Juul, Jeroen, Dyon en Dean. Het kampioenschap werd tot in de late uurtjes gevierd……..

Wij zijn als club ontzettend trots dat team 1 volgend seizoen voor het eerst gaat uitkomen in de 1e divisie van de landelijke competitie.

Overzicht uitslagen en eindstand van de 2e divisie afdeling 2

Deel dit bericht