Wedstrijdselectie

De selectie van BC Olympia ’56

Bij de wedstrijdselectie van Olympia wordt prestatief getraind.
Vrijwel alle spelers uit de selectie komen voor onze vereniging uit in de landelijke badmintoncompetitie.

De training en coaching van de selectie worden verzorgd door onze hoofdtrainer, die verantwoordelijk is voor team 1 t/m 4 (1e t/m 4e divisie). Teamindelingen worden primair gemaakt op basis van speelsterkte.

Voor alle vragen met betrekking tot de selectie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de technische commissie.  zie de contactpagina.


Wat houdt lidmaatschap van de selectie in?

Gratis proefperiode

Mogelijkheid om vier keer gratis mee te trainen alvorens lid te worden

2x per week training

De selectiegroepen trainen twee keer in de week in groepsverband

1e t/m 7e divisie landelijk

Bij de selectie wordt gespeeld op het niveau van 1e t/m 7de divisie landelijk

Ervaren trainers

De selectiegroepen staat onder leiding van ervaren, gecertificeerde trainers

Competitie & toernooien

Vrijwel alle leden uit de selectiegroepen spelen voor Olympia in de competitie

Clubactiviteiten

Vele clubactiviteiten georganiseerd voor en door onze leden

Trainingsgroepen

1e t/m 4e divisie

Maandag- en donderdagavond
20:30 – 22:30
Sporthal

Gemengde groep 19.00

 Maandag- en donderdagavond
19:00 – 20:30
Sporthal


Trainers

Igo Jongen

Hoofdtrainer

Trainer en coach van team 1 t/m 4 van onze selectie (1e t/m 4de divisie)

Als 9- jarig jongetje ben ik door mijn vader voor het eerst met badminton in aanraking gekomen. Dat was in Helmond bij een klein clubje. Op 13 jarige leeftijd ben ik opgenomen in de Brabantse jeugdselectie. Hoogtepunten waren de Nederlandse jeugdtitel herendubbel in 1977 en de promotie met mijn team in 1983 naar de eredivisie.

Op dat moment was ik een top 20 speler in Nederland, maar door blessures heb ik helaas moeten stoppen met topbadminton. Ik heb nog enkele jaren 1e en 2e divisie gespeeld, maar ben vanaf 1986 vooral trainingen gaan geven om mijn technische en tactische vaardigheden over te brengen op andere spelers.

Eerst een aantal jaren zonder diploma, en na het behalen van het trainersdiploma achtereenvolgens bij de Brabantse jeugdselectie (3 jaar), bij BC Oss (1 jaar), BC Veghel (5 jaar), Roosterse (2 jaar), Trilan (1 jaar, tegelijk met 1 jaar bij de Limburgse Badmintonschool) en nu alweer een aantal jaren bij Olympia. Ik zie bij Olympia nog steeds voldoende uitdaging door het enthousiasme en de ambitie van de spelers.

Henk Blokzijl

Groepstrainer 19.00

Trainer en coach van de gemengde trainingsgroep van 19:00

Ik speel badminton vanaf mijn 7e jaar. Op mijn 19e ben ik begonnen met het geven van training en een paar jaar later heb ik de badminton begeleiders-e n oefenmeester A-cursussen met succes afgerond.

Ik heb lesgegeven bij diverse clubs, van eerste divisie niveau tot onder 11 jaar. Verder ben ik ook vier jaar werkzaam geweest als districtstrainer voor het district Limburg.

Tegenwoordig geef ik met plezier training bij BC Olympia ’56, een levendige club met veel betrokken ouders, vrijwilligers en trainers en met een goede sfeer. Ik geef training aan de jongeren/jeugd groep van 19.00 uur. Een diverse groep met grote leeftijdsverschillen, maar allemaal met een goede motivatie en veel spel plezier. 


Veel gestelde vragen (FAQ)

Bij de selectiegroep wordt prestatief getraind. Om mee te kunnen trainen is een bepaald badmintonniveau vereist. Als je interesse hebt om bij de selectie te komen trainen, neem dan contact op met onze hoofdtrainer voor de mogelijkheden.

De selectie is in principe bedoeld voor spelers die in de competitie uitkomen voor BC Olympia ’56, maar voor mensen die ivm met werk of studie (tijdelijk) in de buurt wonen maken we graag een uitzondering. Neem contact op met de hoofdtrainer voor de mogelijkheden om mee te trainen.

Neem contact op met de hoofdtrainer voor de mogelijkheden.

De hoofdtrainer bepaalt in overleg met de TC de teamindeling. Dit is een complex proces op basis van verschillende criteria, zoals speelsterkte en doorgroeimogelijkheden.